Aktuális

Az edzés nem csak a jégen fontos!

A jégkorong az egyik legösszetettebb sportág. Ha csak a fizikai képességekre gondolunk, nem lehet valaki jó hokis erő-állóképesség, ügyesség, megfelelő mobilitás, vagy stabilitás nélkül, de a komoly teljesítményhez az általános fizikai erőre, maximális erőre is szükség van a jégen.

...

A célhoz vezető út – a munka útja

Annak ellenére, hogy életem és munkám egyáltalán nincs kapcsolatban a romantikával, mégis vannak, akik azzal vádolnak, hogy ismerek valami különleges titkot és ezt tudatosan elrejtem a társaim előtt. Már többen is felszólítottak, hogy áruljam el ezeket, nyújtsak segítséget ahhoz, hogy...

Gondolkodj, mint egy profi!

Régóta foglalkoztat a kérdés, mitől profi valaki abban, amit csinál?

Mit jelent a profizmus, miben nyilvánul meg?

Mi a legfontosabb különbség profi és amatőr között?

...

Emelj, mint egy profi!

Triviális tény, hogy szinte minden olyan sportágban, ahol a robbanékonyságnak, erő-állóképességnek, maximális erőnek szerepe van valamilyen formában, hatékonyan alkalmazható az olimpiai súlyemelés gyakorlatanyagának jelentős része az erőnléti felkészítés egyik eszközeként.

...

Búcsú a harctértől

Állok a zuhany alatt, tenyerem a márvány burkolaton a fejem felett, mintha csak el akarnám tolni a falat, miközben a forró víz zubog a fejemtől a lábam ujjáig. Megunom. Hirtelen átváltom hidegre. Sajnos nem elég hideg, de most be kell érnem ezzel. Egy luxusszállodában vagyok...

Emelj súlyt! Magyarul!

„Nem elég magyar anyanyelvűnek születnünk, tanulnunk kell magyarul a sírig.” (Nagy László)

Számos sportágra igaz, hogy sajátos, többnyelvű szókészlete fejlődik ki az évtizedek során.

...

Segítség, súlyt emel a gyerek!

El tudjátok képzelni, hogy ha feltesszük azt a kérdést óvodás, vagy kisiskolás gyermeknek, hogy „Na, gyerekek, ki szeretne nagy és erős lenni?” ne azt a választ kapjuk kóruban, hogy „Éééén!”

...

„Gondold meg, úgy egyél!”

A fenti címmel jelent meg valamikor a nyolcvanas évek derekán a KÉPES SPORT magazin címoldalán egy fotó és az újságban egy cikk, amely évekig kint volt a tatabányai súlyemelő terem falán.  

A kép és a cikk a tatai olimpiai...

„Egekbe szállani fel, fel Szerencse fel,
Szerencse fel, szerencse fel!”

 Már odafenn vagy. Tudom. Érzem.

Nagyon hirtelen mentél el, nem volt időnk elbúcsúzni sem…, de talán jobb is így mostmár…

 Talán mostanában valahogy már készültél erre.

Többször...