Az edzés nem csak a jégen fontos!

Az edzés nem csak a jégen fontos!

A jégkorong az egyik legösszetettebb sportág. Ha csak a fizikai képességekre gondolunk, nem lehet valaki jó hokis erő-állóképesség, ügyesség, megfelelő mobilitás, vagy stabilitás nélkül, de a komoly teljesítményhez az általános fizikai erőre, maximális erőre is szükség van a jégen.

Célunk nem más, mint a sportági igényeknek leginkább megfelelő, sikeres „hoki-atléták”, fizikailag és mentálisan is egészséges sportolók, sportemberek nevelése, fejlesztése.

Ezeket a célokat szem előtt tartva alakítottuk ki az elmúlt hónapokban a Győri ETO HC száraz edzéseinek rendszerét.

Még a nyáron az U16-18-20 korosztályokkal minőségi előrelépést tettünk a száraz edzések tekintetében. Játékosainkkal folyamatosan dolgoztunk „szárazon” is, amely munka hatékonyságát felmérő tesztekkel mértük, és mérjük a jövőben is.

Ebben a munkában komoly előrelépés volt a Lévai edzőtábor augusztusban, ahol mindhárom csapatunk játékosai komoly minőségű és mennyiségű munkát végeztek. Ezt a minőségi száraz edzésmunkát folytatjuk a jeges időszakban is.

Elindítjuk a rendszeres száraz edzéseket a kisebb korosztályok számára is, kezdve az U8-tól egészen az U14-es csapatokig. Ez a fejlesztés illeszkedik a Magyar Jégkorong Szövetség hosszú távú sportágfejlesztési programjába (Erőtér program), amelynek regionális központja is a Győri klubunk.

Ezekben a korosztályokban a fő célunk az általános képességfejlesztés, az alap funkcionális sportmozgások, az ügyesség, a test-tudat, a koordináció játékos fejlesztése, a sporttevékenység és az edzések megszerettetése a „hokis palántákkal” a nem jégen végzett foglalkozások által. Mottónk: Játszva erősödj!

Hisszük, hogy a száraz edzések nem csak a jobb jégkorongos teljesítményhez, de a sportolóink általános testi-lelki fejlődéséhez, egészségéhez, sőt akár iskolai teljesítményéhez is pozitívan tudnak hozzájárulni.

 

Nagy Ákos

Erőnléti szakmai vezető

Győri ETO HC